Skip to main content

Over Petra

Over Petra

  • Thermomix advisor

  • Equilibre3-mentor

  • Voedingsdeskundige

  • Kookworkshops

Voeding in Balans:
Een reis naar een gezondere levensstijl

Ik ben Petra, ik studeerde af als diëtiste en licentiaat (master) voedings- en dieetleer. Ondertussen run ik al ruim 30 jaar mijn praktijk ‘Voeding in balans’.

Ik werkte in een huisartsenpraktijk, gaf kookworkshops voor verschillende verenigingen en Colruyt Group Academy.

Na enkele verhuizingen is mijn praktijk en kookstudio al 13 jaar ondergebracht in ons huis te Heverlee, op een boogscheut van Heverleebos.

In mijn aanpak streef ik graag naar de beste manier om jou te helpen. Ik hou niet van het woord ‘dieet’. Hoewel het letterlijk betekent ‘manier van eten’ wordt het door velen geassocieerd met verboden voedsel, afzien, hongeren, ‘mager’ of light-eten, afgewogen maaltijden en een diëtiste die met het vingertje zwaait. En dat is precies waar ik niet voor sta.

Ik wil je leren kijken naar alle mogelijkheden die er zijn om gezond en lekker te eten. Ik deel mijn liefde voor eerlijke en pure voeding met je. Ik steun en motiveer je om door te zetten en jouw doel te bereiken. Ik luister naar jouw vragen en zoek mee naar oplossingen.

Kortom, ik wil je helpen om jouw overgewicht aan te pakken zodat je je weer goed in je vel voelt en energiek en actief bent.

Ik geniet elke dag van mijn werk en de vorderingen die mijn klanten maken. Daarnaast spendeer ik ook graag tijd met familie en vrienden en hou ik van wandelen en joggen met mijn trouwe viervoeter Jack. Het liefst al luisterend naar een of andere podcast over gezonde leefstijl.

Ik hou van experimenteren in mijn keuken (en ja hoor, ook bij mij gaat het al eens mis…), reizen en lezen. Ook op vakantie gaat er steeds een ‘voedingsgerelateerd’ boek mee.

Ontdek de kracht van ‘Voeding in Balans’

Klaar om jouw reis naar een gebalanceerd en gezond voedingspatroon te beginnen? Ontdek hoe ‘Voeding in Balans’ jou kan helpen bij het vinden van jouw ideale eetgewoonten, afgestemd op jouw unieke behoeften.

Groepssessie

Samen gaan we voor een gezonde(re) eetgewoonte en zetten gedurende 1 maand alle toegevoegde suikers aan de kant.

Individuele begeleiding

Ben je op zoek naar persoonlijke begeleiding? Samen bekijken wel welke aanpak voor jou het meest geschikt is om jouw doelen waar te maken.

Groepssessie

Heerlijk genieten van lekker eten en toch je gewicht in balans houden? Dat kan met de ‘voeding in balans’ kookworkshops!

Individuele begeleiding

De continue suikeranalyse maakt het mogelijk van je suikergehalte te meten gedurende 14 dagen. Dat gebeurt door middel van een glucosesensor op je arm die verbonden wordt met een app op je smartphone.

Groepssessie

Tijdens deze demo’s of kookworkshops koken we in ‘voeding in balans’- stijl: snel, lekker, seizoensgebonden, met aandacht voor verse, onbewerkte basis- ingrediënten én met groenten in de hoofdrol!

Individuele begeleiding

Wil je je overtollige kilo’s kordaat aanpakken? Dan zorgt ondersteuning met EQ3- vervangmaaltijden voor een verantwoorde en efficiënte aanpak.