Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Diner

Zalmfilet met asperges en sla

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix

Stoom de asperges en stoom (of grill) de zalmfilet. Verwarm de boter in een kommetje (magnetron) meng het citroensap en de zeste erdoor en breng op smaak met een snuifje peper, zout en nootmuskaat. Schik de zalm en asperges op een bord en schep de citroenboter erover. Serveer het slaatje erbij en werk af met olijfolie, witte wijnazijn en fijngesneden rode ui.

Zalmfilet kan je gemakkelijk stomen in de magnetron. Schik de zalm op een bord, kruid met peper en zout, dek af en plaats 2-3 minuten in de magnetron op 700W.

Ingrediënten


Voor 2 personen

300 g zalmfilet
500 g witte of groene asperges (eventueel uit diepvries)
2 el bio-boter scheutje citroensap
2 klp zeste van citroen

2 handvol slamix of tuinkers enkele kerstomaatjes
2 el olijfolie
2 klp witte wijnazijn
½ rode ui