Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Diner

Zalm (of witte vis) met kruidenkorst

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix

Verwarm de oven voor op grillstand. Hak de pijnboompitten grof, hak

de peterselie fijn en meng met citroenrasp, geraspte parmezaan en olijfolie, kruid met peper en zout. Leg de visfilet in een ingevette ovenschaal, kruid met peper en zout en schep het mengsel erop, duw aan. Plaats de vis een

5-10 tal minuutjes onder de grill. Maak ondertussen het slaatje en serveer dit met de vis.

Tip

 

Snelle vinaigrette maak je door 1 mespunt mosterd los te roeren met 1 el olijfolie, ½ wijnazijn, roer goed tot je binding krijgt.

Ingrediënten


Voor 2 personen
  • 300 g visfilet (vb. zalm, schelvis, wijting, roodbaars,…)
  • enkele takjes bladpeterselie
  • 2 el pijnboompitten
  • (of zonnebloempitten)
  • 1 tl citroenrasp
  • 20 g parmezaan
  • 2 klp olijfolie
  • enkele blaadjes sla
  • 2 tomaten
  • enkele radijsjes
  • 2 el vinaigrette (zonder suiker)