Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Diner

Witte koolspaghetti

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix

Snipper het uitje fijn. Snij de wortel, selder en paprika in stukjes. Stoof de groenten aan in een beetje olijfolie. Pers het teentje look erover uit. Voeg na enkele minuten de tomatenblokjes, bouillon, chilipoeder en Provençaalse kruiden toe. Bak het gehakt rul in een pan en voeg het toe aan de saus, roer om en laat de saus zachtjes pruttelen gedurende een half uurtje. Snij ondertussen de witte kool in reepjes van ½ cm. Breng water met een snuifje

zout aan de kook en voeg de witte kool toe, kook ongeveer 10 minuten of tot de sliertjes gaar zijn. Serveer de witte kool slierten met de spaghettisaus en werk af met geraspte parmezaan.

Tip

Als je vegetarisch gehakt gebruikt is het niet nodig om dit eerst rul te bakken, je kan het direct toevoegen aan de saus.

Ingrediënten


Voor 2 personen
  • ½ kleine witte kool (of spitskool)
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 wortel
  • 2 paprika’s
  • 2 stengels selder
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 klp groentebouillon
  • ¼ klp chilipoeder
  • 1 klp Provençaalse kruiden
  • 2 blaadjes laurier
  • 240 g zuiver rundsgehakt (of veggie gehakt)
  • 20 g parmezaan