Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Lunch

Witloofsalade

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix

Rooster de zonnebloempitten en laat ze afkoelen. Neem een kom en maak een sausje door de mayonaise, yoghurt, mosterd en citroensap los te roeren. Breng op smaak met peper en zout. Snipper het lente- uitje en witloof fijn en meng ze onder het sausje. Snij de peer in blokjes en voeg toe. Serveer het slaatje met het brood en de komijne- of mosterdkaas.

Tip

Als variant kan je ook het brood in blokjes snijden een aanbakken in een beetje olijfolie. Snij een stuk camembert van 120 g in blokjes en voeg dit samen met de korstjes bij de salade.

Ingrediënten


Voor 2 personen
  • 2 pijltjes witloof
  • 1 lente-uitje
  • 1 el mayonaise zonder toegevoegde suiker
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 klp mosterd
  • scheutje citroensap
  • 2 el zonnebloempitten
  • 4 sneetjes volkoren brood
  • 1 peer (of appel
  • 4 plakjes komijne- of mosterdkaas (120 g)