Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Dessert
Ontbijt
Tussendoortje

Volwaardig bananenbrood

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix
Verwarm de oven voor op 180°C.
Neem een kom en doe de bananen hierin, voeg de olie en het scheutje citroen- of limoensap toe en mix glad.
Voeg eieren, meel, plantaardige drink, bakpoeder, baksoda, vanille- extract, zout en maanzaad toe en mix alles tot een glad deeg.
Meng de rozijntjes erdoor en schep het beslag in een ingevette bakvorm. Bak 50- 60 minuten of tot een prikker er droog uitkomt.
Bereiding met Thermomix
Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe de bananen in de beker en mix 5 sec/ snelheid 6. Voeg de olie en het citroen- of limoensap toe en mix 20 sec/ snelheid 4. Schraap naar beneden.
Voeg eieren, meel, plantaardige drink, bakpoeder, baksoda, vanille- extract, zout en maanzaad toe en mix 20 sec/ snelheid 4.
Voeg de rozijntjes toe en mix 20 sec/ snelheid 3 linksdraaiend.
Schep het beslag in een ingevette bakvorm. Bak 50- 60 minuten of tot een prikker er droog uitkomt.

Ingrediënten


Voor 1 brood
  • 3 rijpe bananen
  • 100 g olie
  • scheutje limoen-of citroensap
  • 2 eieren
  • 200 g meel
  • 100 g plantaardige drink
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baksoda
  • enkele druppels vanille-extract
  • snuifje zout
  • 2 tl maanzaad
  • 60 g rozijnen