Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Diner

‘Vol-au-quorn’

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix

Schil de pastinaak en snij in blokjes, snij de prei in ringetjes. Stoom ze samen gaar en pureer ze met peper, zout en nootmuskaat. Snipper de ui fijn en snij de champignons in plakjes. Verhit een beetje olijfolie in een kookpot, stoof de ui aan en voeg daarna de champignons en de quorn toe. Kruid met peper, zout en dragon. Voeg na enkele minuten de sojaroom en groentebouillon toe en laat nog even verder sudderen, werk de saus af met een scheutje citroensap. Serveer met de pastinaak-preipuree en eventueel een extra slaatje.

 

Tip

Uiteraard kan je dit gerechtje ook maken met kip. Kook de kipfilet gaar, snij in blokjes en verwerk verder zoals de quorn- of veggieworst.

 

Ingrediënten


Voor 2 personen
  • 400 g pastinaak
  • 2 stengels prei
  • 1 ui
  • 250 g champignons
  • ½ klp gedroogde dragon
  • 200 ml sojaroom
  • ½ klp groentebouillon
  • 1 bakje quornblokjes (of stukjes veggie worst)
  • scheutje citroensap