Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Diner

Vis met wortel- pompoenstoofpotje

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix

Snipper de ui, schil de wortels, verwijder de pitjes van de pompoen en snij alles in stukjes. Stoof de ui aan in een beetje olijfolie en voeg na enkele minuten de stukjes wortel toe. Voeg daarna de pompoenblokjes, laurier, bouillon en een scheutje water toe. Laat de groenten garen op een zacht vuurtje met het deksel op de pot. Kook of stoom de aardappelen in de schil. Roer de helft van de boter onder de groenten en breng ze verder op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Rooster de pompoenpitjes in een droge pan tot ze beginnen poffen, draai het vuur uit en besprenkel de pitjes met een beetje sojasaus. Bak de vis in de overige boter en serveer met de groenten en de aardappeltjes.

Geen pompoen? Gebruik 1 zoete aardappel per persoon en laat de aardappelen weg.

Ingrediënten


Voor 2 personen

300 g witte visfilet
(koolvis, schelvis, kabeljauw,…)
1 ui
2 wortelen
½ kastanjepompoen

2 handvol spinazie
1 el bio-boter
1 klp groentebouillon
2 blaadjes laurier
4 aardappelen (300 g)
2 el pompoenpitjes scheutje sojasaus