Skip to main content

Vis met rode biet-knolselderpuree

Ingrediënten


Voor 2 personen
  • 300 g gekookte rode biet
  • 400 g knolselder
  • 300 g visfilet (wijting, schelvis, kabeljauw of zalm)
  • klontje bio-boter (30 g)
  • 2 el gehakte bladpeterselie
  • 2 schijfjes citroen

Bereiding zonder Thermomix


Schil de knolselder, snij deze in blokjes en stoom of kook deze gaar. Snij

de rode biet in blokjes en voeg deze bij de knolselder, laat even doorwarmen op een zacht vuurtje en stamp (of mix) tot puree samen met de boter, peper, zout en nootmuskaat. Bak het stukje vis aan in een beetje boter of olie, kruid met peper en zout en schik op de puree. Werk af met gehakte peterselie

en een schijfje citroen.

Tip

 

Je kan de puree heel fijn stampen of er nog enkele grove stukjes in laten, zoals je verkiest. Een beetje mosterd maakt de puree wat pittiger.


© Petra Vaes – Voeding in balans – Huttelaan 13, 3001 Heverlee – 016 22 85 46 – petra.vaes@voedinginbalans.be