Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Diner

Venkeltaart met volkoren bodem

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix
Voor de bodem: Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de helft van de havermout tot meel. Voeg de overige ingrediënten toe en kneed tot een deegbal. Leg de deegbal tussen 2 vellen bakpapier en rol mbv een deegrol uit tot een platte cirkel. Verwijder het bovenste vel bakpapier, leg het deeg in de taartvorm en druk de randen goed aan. Prik enkele keren met een vork in het deeg en bak het deeg 15-20 min. op 180°C. Zet daarna even aan de kant.
Voor de vulling: Snij de venkel in dunne plakken en stoom deze bijtgaar. Leg de venkel daarna op een schone keukenhanddoek om uit te lekken en af te koelen. Hak de zongedroogde tomaten fijn. Doe de eieren, (soja)room en Italiaanse kruiden in een kom en roer los, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Leg de venkel op de taartbodem, giet het eimengsel erover en verkruimel de fetakaas erover. Bak de quiche 40- 50 min op 180°C.

Ingrediënten


Voor 4 personen
  • 180 g havermout
  • 40 g havermeel
  • 50 g speltmeel
  • 180 ml water
  • 3 el olijfolie
  • 2 el maanzaad
  • 4 el lijnzaad
  • 1 klp zeezout
  • ———
  • 1 venkel
  • 6- tal half zongedroogde tomaatjes
  • 3 eieren
  • 150 ml (soja)room
  • 1/2 klp Italiaanse kruiden
  • 150 g feta