Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Diner
Lunch

Veggieburger met slaatje

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix

Stoom de sperzieboontjes bijtgaar en spoel ze daarna onder koud water.Snij de rode ui fijn in halve maantjes, doe ze in een kommetje, bestrooi ze met een beetje zout en giet er wijnazijn over, laat dit minimum 30 minuten staan. Neem een kommetje en roer hierin de mosterd en appelazijn los, roer er daarna beetje bij beetje de olijfolie onder tot je een emulsie bekomt. Plet het ei en hak de kappertjes en de basilicum fijn, voeg alles bij de vinaigrette en roer om. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Snij de tomaten en komkommer in plakjes. Besprenkel de rauwkost met de vinaigrette en schik de gemarineerde ui erop. Bak de veggie burger in een pannetje en serveer met de salade.

Tip

Let bij het kiezen van een veggie burger op de samenstelling. Bij voorkeur bevat de burger <10 g vet/ 100 g en >10 g eiwit/ 100 g.Bijvoorbeeld ‘Le Burger’ van de Vegetarische slager: 8.6 g vet/100 g en 17 g eiwit/100 of ‘Bio vegetarische balletjes’ van Boni: 9.2 g vet en 17 g eiwit/ 100 g

Ingrediënten


Voor 4 personen
  • 1/2 krop krokante sla
  • 3 tomaten
  • 1/2 komkommer
  • 200 g sperzieboontjes
  • 1/2 rode ui
  • scheutje wijnazijn

Voor de vinaigrette:

  • 1/2 klp mosterd
  • 2 el appelazijn
  • 4 el olijfolie
  • 1 handvol basilicum
  • 1 hardgekookt ei
  • 2 klp kappertjes
  • 1 veggie burger / persoon