Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Diner

Veggie couscous

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix

Stoom de wortelen en zoete aardappelen gaar. Snij ze na het afkoelen in stukken.

Spoel de kikkererwten en laat uitlekken.

Breng het water met de bouillon aan de kook en giet dit over de couscous, dek af en laat enkele minuten wellen. Maak de couscous los met een vork en sprenkel er wat olijfolie en citroensap over. Laat afkoelen.

Voeg de kikkererwten, blokjes rode biet, stukjes komkommer en tomaat toe en schep op een bord. Stoof het uitje aan en bak de zoete aardappel en wortel kort mee, kruid met peper en zout en schik dit op de couscous.

Maak een sausje van de veganaise of mayonaise, (soja)yoghurt, mosterd en kruiden en schep dit over de couscous.

Tip

PS: liever niet vegan? combineer wat verkruimelde feta of kippenblokjes met dit heerlijke gerechtje.

Ingrediënten


Voor 4 personen
  • 120 g speltcouscous
  • 240 ml water
  • 1/2 klp groentebouillon
  • scheutje citroensap
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 gekookte rode biet
  • 1 komkommer
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 2 zoete aardappelen
  • 4 wortelen
  • 2 el veganaise (of mayonaise)
  • 2 el (soja)yoghurt
  • 1 klp mosterd
  • 1 el fijngehakte bieslook
  • 2 lente-uitjes