Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Dessert
Ontbijt
Tussendoortje

Vegan cake

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in met een beetje olie. Doe de kokosroom in een maatbeker en roer het citroensap hieronder, meng goed en laat minstens een minuutje staan (belangrijk voor het rijsproces). Weeg de bloem af in een kom, voeg het bakpoeder, baksoda, zout, vanille- extract en de suiker toe en meng alles om. Voeg vervolgens de olie en het kokosroommengsel erbij en meng goed, gebruik eventueel de electrische klopper. Doe het beslag in de cakevorm en bak de cake 50 minuten op 180°C of tot een prikker er droog uitkomt.

Ingrediënten


Voor 1 cake
  • 225 g (volkoren) meel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baksoda
  • snuifje zout
  • 200 ml kokosroom
  • 1 el citroensap
  • 80 ml neutrale olie
  • 150 g rietsuiker
  • 1/2 tl vanille-extract