Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Dessert
Ontbijt
Tussendoortje

Superfood muffins

Bereiding


Bereiding met Thermomix
Verwarm de oven voor op 180°C. Zet de muffinvormpjes klaar.
Snij de appel (bio- appel hoef je niet te schillen) in blokjes en besprenkel ze met citroensap.
Doe de kokosolie in de beker en verwarm 2 min/ 50°C/ snelheid 1
Voeg de yoghurt, melk, banaan, honing of agavesiroop, eieren en kaneel toe en mix 20 sec/ snelheid 4
Voeg vervolgens de bloem, meel, havermout, chiazaadjes, lijnzaad, bakpoeder, baksoda en een snuifje zout toe en mix 20 sec/ snelheid 4.
Leg de appelstukjes in de muffinvormpjes en verdeel het beslag erover. Strooi wat pitten en zaden over de muffins en bak ze 25- 30 min op 180°C.
Laat ze 5 minuutjes afkoelen, haal ze uit de vorm en leg ze op een rek om af te koelen.

Ingrediënten


Voor 12 muffins
  • 100 g bloem
  • 100 g volkoren meel
  • 40 g havermout
  • 60 g kokosolie
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 70 g melk
  • 30 g honing of agavesiroop
  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 1 tl kaneel
  • 2 el chiazaad
  • 2 el lijnzaad
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baksoda
  • snuifje zout
  • 2 appels
  • scheutje citroensap
  • extra pitten en zaden voor topping