Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Diner

Spitskoolpasta met champignonsaus

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix

Snipper het sjalotje fijn en snij de champignons in plakjes.

Bak de champignons aan op hoog vuur tot ze kleuren, draai het vuur zachter, voeg het sjalotje toe en pers de look erover uit, roer om en laat even zachtjes stoven. Voeg de room erbij en kruid met peper en zout, laat even sudderen. Snij ondertussen de spitskool in dunne plakken, breng water aan de kook met een snuifje zout en kook de spitskoolslierten 3-5 minuten of tot ze bijtgaar zijn. Rooster de pompoenpitjes in een pan zonder vetstof.

 

Doe de spitskool in een bord, schep de champignonsaus erover en werk af met parmezaan, gehakte peterselie en pompoenpitjes.

Ingrediënten


Voor 2 personen
  • 400 g kastanjechampignons of oesterzwammen
  • 2 kleine sjalotjes
  • 1 teen look
  • 100 ml room
  • 80 g parmezaan
  • 400 g spitskool
  • 1 handvol verse peterselie
  • 2 el pompoenpitjes