Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Lunch
Voorgerecht

Spanakopita

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snipper de ui en fruit deze goudbruin in olijfolie met de geperste look.
Hak de spinazie en de peterselie, voeg ze bij de ui en laat even slinken. Verwijder het overtollig vocht en voeg de verkruimelde feta, cottage cheese, eieren en gesnipperde lente- ui toe. Meng en breng op smaak met peper en zout.
Bestrijk een taartvorm met olijfolie. Bestrijk het deeg met olijfolie. Leg er een tweede vel op en bestrijk weer met olie. Schep de vulling in de taart en sluit de taart met nog minstens 2 ingevette brickvellen. Bak de taart ongeveer 45 minuten op 180°C.
Bereiding met Thermomix
Verwarm de TMX 10 min/ 100°C/ snelheid 1 en voeg langs de opening in de beker beetje bij beetje de spinazie en peterselie toe. Doe dit vervolgens in een vergiet en verwijder het overtollig vocht.
Doe de ui en de look in de beker met een scheutje olijfolie en hak 3 sec/ snelheid 5. Stoof vervolgens 3 min/ varoma/ snelheid 1. Voeg de spinazie, gesnipperde lente- ui, verkruimelde feta, cottage cheese en eieren toe en breng op smaak met peper en zout.
Bestrijk een taartvorm met olijfolie. Leg er een vel brickdeeg in en bestrijk het met olijfolie. Leg er een tweede vel op en bestrijk weer met olijfolie. Schep de vulling in de taart en sluit de taart met nog minstens 2 ingevette brickdeeg vellen. Bak de taart ongeveer 45 minuten op 180°C.

Ingrediënten


Voor 4 personen
  • 4 vellen brickdeeg
  • 450 g verse spinazie of andijvie
  • 150 g feta
  • 150 g cottage cheese
  • 2 eieren
  • 1 ui
  • 2 lente- uitjes
  • 1 teentje look
  • 1 handvol bladpeterselie