Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Ontbijt

Sodabread met rozijntjes

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix

Verwarm de oven voor op 220 ¨C.

Doe alle ingrediënten in een kom, behalve de rozijntjes, en meng tot je een soepel deeg bekomt.

Voeg de rozijntjes toe en meng ze onder het deeg.

Smeer een bakvorm in met een beetje olijfolie en verstuif er wat meel in.

Schep het deeg over in de bakvorm en bak het 45 min/220 °C.

Bereiding met Thermomix

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Doe alle ingrediënten, behalve de rozijntjes, in de beker en kneed 3 minuten (kneedfunctie).

Voeg de rozijntjes toe en kneed nog 30 sec (kneedfunctie).

Smeer een bakvorm in met een beetje olijfolie en verstuif er wat meel in.

Schep het deeg over in de bakvorm en bak het 45 min/220 °C.

Ingrediënten


Voor 1 brood
  • 500 g volkoren meel
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 theelepel bicarbonaat (soda)
  • 400 ml halfvolle melk
  • 2 eetlepels citroensap

houd apart:

  • 50 g rozijntjes