Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Lunch
Ontbijt

Snel brood

Bereiding


Bereiding met Thermomix
Verwarm de oven voor op 60°C.
Maal de spelt- of tarwekorrels en de havermout 10 sec/ snelheid 10, zet apart.
Doe het water en de gist in de beker en meng 2 min/ 37°C/ snelheid 2.
Voeg beide melen toe alsook de olijfolie en het zout en kneed 3 minuten (kneedfunctie).
Strooi een beetje bloem op het aanrecht en stort het deeg hierop, geef vorm aan het deeg en leg het in een ingevette bakvorm.
Bak het brood 20 min/ 60°C en daarna 30 min/ 240 °C.
Haal het brood uit de bakvorm en laat afkoelen.

Ingrediënten


Voor 1 brood
  • 200 g spelt- of tarwekorrels
  • 100 g havermout
  • 200 g broodmeel
  • 6 g gedroogde gist
  • 15 g olijfolie
  • 6 g zout
  • 300-350 g water