Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Diner

Shakshuka

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix

Snipper de sjalot en de puntpaprika fijn. Spoel de kikkererwten in een vergiet en laat ze uitlekken. Verhit een beetje olijfolie in een pan en stoof het venkelzaad en de sjalot aan. Voeg de puntpaprika toe en kruid met peper
en zout. Als de groenten zacht zijn voeg je de kikkererwten erbij en roer om. Maak een kuiltje in het midden en doe de eieren hierin. Laat garen en kruid met peper en zout. Voeg eventueel wat cayennepeper toe voor extra pit.
Werk af met bieslook en serveer met de crackers.

Ingrediënten


Voor 2 personen

2 puntpaprika’s
1 sjalotje
1 blik kikkererwten (240 g)
2 eieren

1 klp venkelzaad
2 el gehakte bieslook

4 volkoren crackers