Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Lunch
Voorgerecht

Rode linzensoep

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix

Spoel de linzen in een zeef onder stromend water. Snipper de ui fijn, snij de prei in ringetjes. Verwijder de pitjes uit de pompoen en snij deze in blokjes (met schil). Fruit de ui in een beetje olijfolie, voeg na enkele minuten de prei en pompoenblokjes toe en laat even meestoven. Voeg dan de komijn, koriander, linzen, bouillon, cayennepeper en tomatenblokjes en het water toe en laat 30 minuten koken op een zacht vuurtje. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout en serveer met de gehakte koriander.

Ingrediënten


Voor 4 personen
  • 1 ui
  • 1 preistengel
  • 1 kleine kastanjepompoen
  • 2 teentjes look
  • 1 klp gemalen komijn
  • 1 klp gemalen koriander
  • 125 g rode linzen
  • 800 ml water
  • 1 el groentebouillon
  • 1/4 klp cayennepeper
  • 200 g tomatenblokjes uit blik
  • 1 handvol gehakte koriander