Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Dessert
Ontbijt
Tussendoortje

Rabarbercrumble

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix
Verwarm de oven voor op 180°C.
Was de rabarber en snij deze in stukken, doe ze in een kom en meng de rietsuiker erdoor, zet apart. Was de aardbeien en snij ze in 2, zet apart.
Maak de crumble. Gebruik een hakmolentje en maal de havermout tot meel. Verwijder de pit uit de dadels en snij ze in stukjes, voeg ze samen met het volkorenmeel en de boter toe en hak fijn.
Meng de aardbeien onder de rabarber en schik het fruit in een taartvorm. Verkruimel de crumble erover, duw het een beetje samen met je vingers zodat je brokjes krijgt.
Bak de crumble 40 minuten op 180°C.

Ingrediënten


Voor 4 personen
  • 4 stengels rabarber
  • 250 g aardbeien
  • 75 g havermout
  • 75 g volkoren meel
  • 100 g bio-boter
  • 4 Medjoul-dadels
  • 2 el rietsuiker