Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Lunch

Quinoasalade met pecannoten

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix

Spoel de quinoa onder stromend water. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de champignons in plakjes en laat ze de laatste 3 minuten meekoken met de quinoa, giet af, laat uitlekken en afkoelen. Neem een kom en doe de quinoa en champignons hierin. Snij de tomaat en paprika in blokjes, artisjokken en augurk in stukjes en voeg ze samen met de olijven en amandelnoten bij de quinoa. Doe de maïskorrels erbij samen met de olijfolie, een scheutje citroensap en fijngehakte peterselie. Meng alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Tip

Je kan de amandelnoten eventueel vervangen door andere noten.

Ingrediënten


Voor 2 personen
  • 120 g quinoa (ongekookt gewicht)
  • 4 el maïskorrels
  • 2 tomaten
  • 1/2 paprika
  • 8-10 champignons
  • 4 artisjokken op olie
  • 4 zure augurken
  • 2 el amandelnoten
  • 10-tal olijven
  • 2 el olijfolie
  • scheutje citroensap
  • 2 el gehakte peterselie