Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Dessert
Ontbijt
Tussendoortje

Pompoencake

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe eerst alle droge ingrediënten in een kom en voeg daarna alle natte ingrediënten toe, meng alles goed tot een glad deeg. Gebruik eventueel een mixer. Giet het beslag in een ingevette cakevorm, bestrooi met pompoenpitjes en bak 50 minuten op 180°C of tot een prikker er droog uitkomt.
Bereiding met Thermomix

Verwarm de oven voor op 180°C. Doe alle ingrediënten in de beker en meng 1 minuut/ snelheid 3/ linksdraaiend. Stop halfweg even om de zijkanten met een spatel naar beneden te duwen. Giet het beslag in een ingevette cakevorm, bestrooi met pompoenpitjes en bak 50 minuten op 180°C of tot een prikker er droog uitkomt.

Ingrediënten


Voor 1 cake
  • 150 g pompoenblokjes (diepvries)
  • 190 g volspelt- of volkoren meel
  • 75 g kokosbloesemsuiker
  • 2 eieren
  • 100 g plantaardige olie
  • 100 ml halfvolle melk
  • 15 g bakpoeder
  • 1 klp kaneel
  • enkele druppels vanille-extract
  • mespuntje zout
  • 2 el pompoenpitjes