Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Diner

Pompoen-wortelstoofpotje met linzen

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix

Spoel de linzen onder stromend water en kook ze gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en zet apart. Schil de ui en wortel en snij in blokjes. Verwijder de pitjes uit de pompoen en snij deze in blokjes, de schil mag eraan blijven. Stoof de ui in een beetje olijfolie, voeg een snuifje zout toe en laat ze zachtjes fruiten. Voeg dan de wortel en pompoen toe en pers het teentje look erover uit, voeg ook de groentebouillon toe. Laat zachtjes stoven met het deksel op de pan gedurende ± 30 minuten. Voeg de linzen toe aan het stoofpotje, roer om en breng op smaak met tamari. Doe de plantaardige drink, gember, kurkuma, tamari en miso in een maatbeker. Voeg er een paar scheppen van de gare groenten bij en mix fijn. Serveer het stoofpotje met de saus.

Tip

Dit is een receptje uit de macrobiotische keuken. Miso kan je verder verwerken in soep of saus. Het is gemaakt van gefermenteerde soja en heeft een umamismaak.

Ingrediënten


Voor 4 personen
  • 2 uien
  • ± 500 g wortel
  • ± 500 g flespompoen
  • 1 teentje look
  • 1 klp groentebouillon
  • 100 g linzen (zwarte of groene)
  • 150 ml plantaardige drink (zonder suiker)
  • 2 el geraspte gember
  • 1 el kurkuma (of versgeraspt)
  • 2 el tamari (of sojasaus)
  • 2 el shiro miso (witte miso)