Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Diner

Pizza met pesto

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix

Verwarm de oven voor op 200°C. Besmeer de pizzabodem met ricotta. Snij de kerstomaatjes doormidden en schik ze met de bolle kant op de pizza.
Snij de artisjok, paprika en rode ui fijn, leg alles op de pizza. Werk af met de olijven en Italiaanse kruiden, besprenkel met een beetje olijfolie. Bak de pizza ongeveer 15-20 minuten op 200°C. Maak de pesto door alle ingrediënten te mixen. Garneer de pizza met de pesto en serveer.

Tip

Volkoren pizzabodem kan je vinden in een natuurvoedingswinkel. Je kan ook zelf het deeg maken 100 g volkoren of volspeltmeel + 100 g Griekse yoghurt + ½ tl bak- poeder kneden tot een soepel deegje en uitrollen. Leg het deeg op een bakplaat en bak het 10 minuten voor, garneer het met de groenten en bak af in 15 minuten.

Ingrediënten


Voor 2 personen

2 volkoren pizzabodems
250 g ricotta

8 olijven
4 koffielepels pesto
400 g kerstomaatjes
4 artisjokken uit bokaal, uitgelekt
½ rode paprika

½ rode ui

1 klp Italiaanse kruiden
1 handvol basilicum

Voor de pesto
70 g rucola
1 handvol basilicum
30 g (geroosterde) pijnboompittten

2 el olijfolie
1 teentje look

scheutje citroensap snuifje zeezout