Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Diner

Moussaka met rode linzen

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix

Pel de ui en snipper fijn. Snij de groene paprika in blokjes. Spoel de linzen in een fijn vergiet onder stromend water, laat uitlekken. Snij de aubergines in plakken en grill of stoom ze gaar. Stoof de ui aan in een beetje olijfolie, pers het teentje look uit en voeg de blokjes paprika toe, laat even aanfruiten en voeg de tomaten erbij. Kruid met oregano, kaneel en groentebouillon en laat 20 minuten sudderen op een zacht vuurtje. Voeg de linzen en 100 ml water toe en laat nog 10 minuten koken. Check of de linzen gaar zijn en verleng de kookduur eventueel met een paar minuten. Breng op smaak met peper en zout en roer om. Schik 2 plakjes aubergine op een bord, schep de linzen erop, strooi er wat parmezaan over en herhaal dit nog 2 keer. Maak zo 2 bordjes en serveer.

Bereiding met Thermomix

Snij de groene paprika in blokjes. Spoel de linzen in een fijn vergiet onder stromend water, laat uitlekken. Snij de aubergines in plakken. Plaats de ui en look met een scheutje olijfolie in de beker, hak 3 sec/ snelheid 5. Voeg de paprikablokjes toe en stoof vervolgens 3 min/ varoma/ snelheid 1. Leg de aubergineplakken in de varomaschaal. Voeg de tomatenstukjes, groentebouillon, oregano en kaneel toe en plaats de varomaschaal op de beker. Kook 20 min/ varoma/ snelheid 1. Zet de varomaschaal met aubergines apart. Voeg de linzen en 150 ml water toe aan de saus en kook 10 min/ 100°C/ snelheid 1 linksdraaiend. Check of de linzen gaar zijn en verleng de kookduur eventueel met een paar minuten. Breng op smaak met peper en zout en roer om. Schik 2 plakjes aubergine op een bord, schep de linzen erop, strooi er wat parmezaan over en herhaal dit nog 2 keer. Maak zo 4 borden en serveer.

Ingrediënten


Voor 2 personen
  • 100 g rode linzen
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 kleine groene paprika
  • 250 g tomaten in blokjes
  • 1/2 klp oregano
  • 1/4 klp kaneel
  • 1/2 klp groentebouillon
  • 1 aubergine
  • 50 g gemalen parmezaan