Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Lunch
Tussendoortje

Misosoep

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix

Snij de champignons in plakjes en de tofu in blokjes. Snipper het lente- uitje fijn. Neem een kookpot en bak de plakjes champignons kort aan in een beetje sesamolie, voeg de tofublokjes toe en laat ze even meestoven. Voeg het water en de groentebouillon toe en laat 15 minuutjes koken. Doe een beetje bouillon in een kopje en los hierin de miso op, voeg deze vervolgens bij de bouillon. Werk af met fijngesnipperde pijpajuin en in reepjes gesneden verse spinazie.

Ingrediënten


Voor 4 personen
  • 800 ml water
  • 1 klp groentebouillon
  • 1 stukje kombu (zeewier)
  • 1 el donkere miso
  • 100 g champignons
  • 100 g vaste tofu
  • 2 lente- uitjes
  • 1 handvol spinazie