Skip to main content

Mexicaanse burger

Ingrediënten


Voor 6 burgertjes
  • 80 g quinoa
  • 1 blik zwarte (of rode) bonen
  • 1 el chilikruiden- mix
  • 1 el mosterd
  • 1/2 klp zout
  • 2 el ketchup
  • 40 g havermout

Bereiding zonder Thermomix


Spoel de quinoa onder stromend water in een fijne zeef. Breng de quinoa met 200 ml water aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken, deksel schuin op de pot. Draai het vuur uit, zet het deksel op de pot en laat de quinoa nog 10 minuten nawellen. Laat afkoelen. Spoel de bonen en laat ze uitlekken. Doe alle ingrediënten in een grote maatbeker of kom en mix kort. Let op! Mix niet alles fijn zodat er nog wat groffe stukjes overblijven. Laat het mengsel 1/2 rusten in de koelkast. Vorm er burgertjes van en bak ze aan weerskanten een 5- tal minuten in een anti- aanbakpan.


© Petra Vaes – Voeding in balans – Huttelaan 13, 3001 Heverlee – 016 22 85 46 – petra.vaes@voedinginbalans.be