Skip to main content

Makreelsalade

Ingrediënten


Voor 4 personen
  • 2 blikjes gegrilde makreel
  • scheutje citroensap
  • scheutje witte wijnazijn
  • 2 el mayonaise (of Griekse yoghurt)
  • 1 avocado
  • 1 mango
  • 1/2 rode ui
  • 1 bakje tuinkers of wat rucola

Bereiding zonder Thermomix


Giet de olie van de makreel en doe deze in een diep bord. Voeg de mayonaise, citroensap en witte wijnazijn toe en meng door elkaar. Snij het vruchtvlees van de avocado en nectarine in kleine blokjes en voeg bij de makreel. Snipper de ui fijn en voeg toe. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Serveer op een cracker of brood en garneer met tuinkers of rucola.


© Petra Vaes – Voeding in balans – Huttelaan 13, 3001 Heverlee – 016 22 85 46 – petra.vaes@voedinginbalans.be