Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Lunch

Maaltijdsoep met pompoen

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix

Snipper de ui fijn, snij de prei en wortel in ringetjes. Stoof de groenten even aan in olijfolie, pers het teentje look erover uit. Voeg dan de pompoenblokjes, gepelde tomaat, 2,5 liter water, groentebouillon, laurier en chilikruiden toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken. Spoel ondertussen de linzen, voeg ze toe aan de soep en laat ze nog 10-15 minuten koken. Werk af met gehakte peterselie.

Tip

Kook de soep niet te lang, zo blijven de groenten lekker krokant

en behouden ze beter hun vitamines. Gebruik 1 à 2 kommen soep als lunch. Vries een deel van de soep in zodat je snel een volwaardige maaltijd hebt op een drukke dag.

Ingrediënten


Voor 4- 6 personen
  • 1 ui
  • 2 stengels prei
  • 1 dikke wortel
  • 450 g pompoenblokjes (eventueel uit diepvries)
  • 1 blik gepelde tomatenstukjes (400 g)
  • 1 el groentebouillon
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 à 2 teentjes look
  • 100 g rode linzen
  • 1 handvol bladpeterselie
  • 1 klp chilikruiden