Skip to main content

Linzenstoofpotje

Ingrediënten


Voor 4- 6 personen
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 pepertje
  • 2 wortels
  • 2 paprika’s
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 klp chilikruiden
  • 1 handvol verse oregano
  • 1 klp groentebouillon
  • 1 kop rode linzen

Bereiding zonder Thermomix


Snipper de ui fijn en stoof deze aan in een beetje olijfolie, voeg het fijngesnipperd pepertje en geperst teentje look toe. Snij de wortel en paprika in stukjes en voeg toe, laat even meestoven. Voeg de gepelde tomaat erbij samen met de chilikruiden, oregano en groentebouillon, laat 25 minuten zachtjes sudderen. Spoel de linzen en voeg deze na 10 minuten toe samen met 200 ml water.

Bereiding met Thermomix


Hak de ui, look, pepertje en de wortels 3 sec/ snelheid 5. Stoof met een beetje olijfolie 2 min/ 100°C/ snelheid 1. Voeg de in stukjes gesneden paprika’s toe en stoof opnieuw 2 min/ 100°C/ snelheid 1.

Voeg de gepelde tomaat, chilikruiden, oregano en groentebouillon toe en stoof 25 min/ 98°C/ snelheid 1. Spoel de rode linzen onder stromend water en voeg ze toe aan de saus samen met 200 ml water, laat ze 15 minuten mee sudderen.


© Petra Vaes – Voeding in balans – Huttelaan 13, 3001 Heverlee – 016 22 85 46 – petra.vaes@voedinginbalans.be