Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Lunch

Linzen-quinoasoep

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix

Snipper de ui, gember en het chilipepertje fijn. Neem een ruime kookpot en stoof dit aan in een beetje olijfolie, pers het teentje look erover uit. Voeg nu ook de specerijen toe en laat even fruiten. Spoel de linzen en de quinoa in een vergiet en voeg ze toe, roer even om. Voeg de tomatenblokjes, het water en de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes koken, voeg de laatste 5 minuten de broccoli- en bloemkoolroosjes toe zodat deze nog knapperig blijven. Werk af met koriander en een toef Griekse yoghurt of zure room.

Tip

Opgelet! Deze hoeveelheid is bedoeld voor 4 personen.

Of, als je de helft invriest, heb je snel avondeten op een drukke dag.

Ingrediënten


Voor 4 personen
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 50 g rode linzen
  • 50 g quinoa
  • 1 stuk verse gember van 2 cm
  • ½ tl kurkuma
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 chilipepertje
  • 1 blik gepelde tomatenstukjes (400 g)
  • 1 liter water
  • 1 klp groentebouillon
  • 150 g broccoli
  • 150 g bloemkool
  • 1 handvol versgehakte koriander
  • 4 el Griekse yoghurt of zure room (om te serveren)