Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Lunch

Linzen met zalm en dille

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix

Neem een kom, voeg de mosterd en het citroensap toe en roer glad, voeg de olijfolie toen en roer tot een vinaigrette. Snipper de ui fijn en hak
de hazelnoten grof. Voeg de linzen, ui en hazelnoten bij de vinaigrette en meng om. Snij de rode biet in blokjes. Schik de linzen op een bord, schep de rode bietenblokjes erbij en werk af met de plakjes zalm. Werk af met fijngehakte dille. Serveer met roggebrood.

Ingrediënten


Voor 2 personen

4 plakjes gerookte zalm 250 g gare linzen (eventueel uit blik)
½ ui
2 gekookte rode bieten (voorverpakt)

2 el dille
2 el hazelnoten
1 klp mosterd
2 el citroensap
4 el olijfolie
2-4 sneetjes roggebrood