Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Diner

Lauwwarme salade met bulgur, linzen en halloumi

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix

Snij de venkel in kleine stukjes, doe ze in een grote kom en voeg een scheutje wijnazijn, een scheutje olijfolie en wat peper en zout toe. Meng goed om. Verhit de voorgekookte bulgur en linzen 1,5 minuut in de magnetron. Voeg bij de venkel en meng alles om. Hak de munt fijn en voeg toe aan de salade. Rooster de amandelschilfers. Snij de nectarines in blokjes en bak ze in een beetje boter tot ze zacht zijn. Voeg ze bij de rest en meng om.
Snij de halloumi in blokjes en bak ze goudbruin. Verdeel de rucola over 2 borden, schik de salade en de halloumi erop en werk af met de geroosterde amandelschilfers. Serveer met het sausje.

Voorgekookte bulgur met linzen kan je kopen
in de meeste supermarkten of natuurvoedingswinkels.

Ingrediënten


Voor 2 personen

250 g voorgekookte bulgur met linzen
2 nectarines (of 1 appel)
2 el amandelschilfers
1 handvol munt
1 kleine venkel
150 g halloumi
2 handvol rucola scheutje wijnazijn