Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Ontbijt

Kokosmuffins met dadel en banaan

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix

Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de eieren in een maatbeker en mix ze schuimig. Voeg de (plantaardige) melk en de kokosolie toe en mix kort. Voeg vervolgens het spelt- en kokosmeel, de citroenrasp, een scheutje citroensap en het bakpoeder toe en mix tot een beslag. Ontpit de dadels, snij ze in stukjes en mix ze kort onder het beslag (er mogen nog stukjes inzitten), schep het beslag in de muffinvormpjes en leg er enkele plakjes banaan bovenop, besprenkel met citroensap. Bak de muffins 25 minuten op 180°C.

Reken 1 muffin als ontbijt en combineer met een stuk vers fruit, de overige muffins kan je invriezen.

Tip

Kokosmeel is heel rijk aan vezels (39 g/100 g) en is daardoor bijzonder vullend en ideaal voor een stabiele suikerspiegel. Het is bovendien glutenvrij.

Ingrediënten


Voor 2 personen (4 muffins)
  • 2 eieren
  • 100 ml (plantaardige) melk
  • 40 g kokosolie (of een andere neutrale olie)
  • 20 g kokosmeel
  • 25 g volkoren speltmeel
  • ¼ klp bakpoeder
  • 1 klp citroenrasp
  • 2 scheutjes citroensap
  • 1 banaan
  • 2 Medjoul-dadels