Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Diner

Kippenballetjes in currysaus

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix

Meng het gehakt met het amandelmeel, de komijn, koriander, nootmuskaat, zout en peper, rol er kleine balletjes van (ter grootte van een walnoot).
Verwarm een beetje kokosolie in de wok en bak de balletjes aan, zet ze apart.
Doe vervolgens de kokosmelk (spoel het blikje met 50 ml water en voeg ook toe), currypoeder en bouillon in de wok en laat enkele minuten zachtjes
inkoken. Leg nu de balletjes in de saus en laat gedurende 10 min. sudderen. Voeg de spinazie erbij en laat nog even sudderen. Breng eventueel verder op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Zet de bloemkoolrijst even in
de micro-oven om op te warmen of bak deze kort aan in een pan. Serveer met de balletjes en werk af met koriander.

Tip

Je kan dit gerecht ook perfect vegetarisch bereiden met groenteballetjes. Let hierbij op dat het suikergehalte zo laag mogelijk is.

Ingrediënten


Voor 2 personen
  • 250 g zuiver kippengehakt
  • 2 el amandelmeel
  • 200 g spinazie
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ tl gemalen koriander
  • ½ tl nootmuskaat
  • 1 tl currypoeder
  • 200 ml kokosroom
  • 1 handvol verse koriander
  • bloemkoolrijst (diepvries)
  • ½ klp groentebouillon (of ½ blokje kippenbouillon)