Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Lunch

Kikkererwtensalade met feta

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix

Doe de kikkererwten in een pan met een scheutje olijfolie, bestrooi ze met ras- el- hanout en bak ze tot ze lichtbruin kleuren. Zet apart. Verkruimel het roggebrood en bak het krokant in een klontje boter, hou apart. Snij de tomaat in partjes, de komkommer in schijfjes en snipper het lente- uitje fijn. Hak de kruiden fijn en verkruimel de feta. Verdeel de rauwkost over 2 borden, voeg olijven en kikkererwten toe en bestrooi met de broodcrumble. Werk af met olijfolie en citroensap, mosterdvinaigrette of yoghurtdressing.

Ingrediënten


Voor 2 personen
  • 200 g kikkererwten
  • 1 tl ras- el- hanout
  • 2 tomaatjes
  • 1/2 komkommer
  • 1 lente- uitje
  • 1 handvol munt
  • 1 handvol bladpeterselie
  • 8- tal zwarte olijven
  • 150 g feta
  • 2 sneetjes donker brood
  • 1 klontje bio- boter