Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Diner

Kabeljauw (of zalm) met gegrilde groenten

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de aubergine, courgette, rode paprika en ui in stukjes. Neem een ovenschaal en leg de groenten erin, voeg de kerstomaatjes toe. Besprenkel de groenten met olijfolie en kruid met peper en zeezout. Voeg eventueel wat extra Provençaalse of Italiaanse kruiden toe. Meng alles door elkaar en plaats de ovenschaal 30 minuten in de oven of tot de groenten gaar zijn. Grill of bak de kabeljauw of zalm en serveer met de gegrilde groenten en een kwartje citroen. Als je zeekraal gebruikt spoel je deze eerst onder stromend water, laat even uitlekken en stoof kort aan in een beetje olijfolie.

Maak een dubbele hoeveelheid gegrilde groenten
en gebruik de rest bij het slaatje met gerookte zalm morgen.
Zeekraal zit barstensvol mineralen waaronder jodium.

Ingrediënten


Voor 2 personen

300 g kabeljauw (of zalm)

1 kleine aubergine
1 kleine courgette
1 rode paprika

20-tal kerstomaatjes
½ rode ui
½ citroen
100 g zeekraal (eventueel)