Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Lunch
Voorgerecht

Italiaanse maaltijdsoep

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix

Snipper de ui fijn, snij de wortel en knolselder in stukjes. Schil de aardappel en snij in blokjes. Snij de prei en boerenkool in reepjes. Fruit de ui, wortel en knolselder enkele minuten aan in olijfolie. Voeg chilipeper, venkelzaad en het geperst teentje knoflook toe, fruit eventjes mee. Voeg de blokjes aardappel, prei, boerenkool en tijm toe. Laat even meestoven en voeg vervolgens water toe tot alle groenten onder staan, voeg ook de de groentebouillon erbij. Laat 20 tot 30 min zachtjes koken (let op gaarheid van de groenten/aardappelen). Voeg eventueel nog wat water toe en de witte bonen, warm kort even door en serveer. Werk het bord af met fijngesneden zongedroogde tomaat en parmesan kaas.

Ingrediënten


Voor 4- 6 porties
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 plak knolselder
  • 1 aardappel
  • 1 preistengel
  • 300 g groene- of boerenkool
  • 1 teentje look
  • 1 klp venkelzaad
  • 1 klp tijm (gedroogd)
  • 1 chilipepertje (eventueel)
  • 1 bokaal canellinibonen
  • 4 half- zongedroogde tomaten
  • 40 g geraspte parmesan
  • 1 el groentebouillon