Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Diner

Indische curry

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix
Rooster de komijn- en korianderzaadjes in een droge pan tot ze beginnen geuren, maal fijn in een hakmolentje of blender en zet apart.
Hak ook de koriander en kokosschilfers fijn en zet apart.
Snipper de ui en het chilipepertje fijn en stoof deze met de specerijen in de kokosolie, voeg de geperste look erbij, laat een 5-tal minuutjes stoven.
Snij de bloemkool in roosjes, meng ze met een scheutje olie, peper en zout en rooster ze in de oven op 200°C of airfryer tot ze zacht zijn en beginnen kleuren (ongeveer 30 min).
Spoel de linzen in een zeef en voeg ze samen met het water en de bouillon toe aan de kookpot, laat zo’n 35- 40 minuutjes pruttelen of tot de linzen gaar zijn.
Snipper ondertussen de paprika fijn.
Serveer en werk af met de bloemkoolroosjes, paprikastukjes en bestrooi met het kokosschilfer- koriandermengsel en besprenkel met limoensap.
Bereiding met Thermomix
Doe de komijn- en korianderzaadjes in de beker en rooster 6 min/ 120°C/ snelheid 1. Maal 1 min/ snelheid 10. Zet apart.
Doe nu de koriander samen met de kokosschilfers in de beker en hak 10 sec/ snelheid 7. Zet apart.
Doe de ui, look, chilipepertje, kokosolie en specerijen in de beker en hak 3 sec/ snelheid 5, schraap naar beneden en stoof 5 min/ 120°C/ snelheid 1.
Meng ondertussen de bloemkoolroosjes met een beetje olie, peper en zout en rooster ze in de oven op 200°C of airfryer tot ze zacht zijn en beginnen kleuren (ongeveer 30 min).
Spoel de linzen in een zeef en voeg ze samen met het water en de bouillon toe aan de beker, kook 30 min/ 100 °C/ snelheid 1 linksdraaiend zonder maatbeker, kijk of de linzen gaar zijn en laat eventueel nog wat langer koken.
Snipper ondertussen de paprika fijn.
Serveer en werk af met de bloemkoolroosjes, paprikastukjes en bestrooi met het kokosschilfer- koriandermengsel en besprenkel met limoensap.

Ingrediënten


Voor 8 personen
  • 2 opgehoopte tl komijnzaadjes
  • 2 opgehoopte tl korianderzaadjes
  • 1 bussel koriander
  • 3 el kokosschilfers
  • 2 tl vindaloo specerijen (of garam masala)
  • 60 g kokosolie
  • 300 g ui
  • 2 teentjes look
  • 1- 2 chilipepertjes
  • 1 bloemkool
  • 300 g groene linzen
  • 1000 g water
  • 1 rode paprika
  • 1 el groentebouillon
  • 1 limoen