Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Bijgerecht
Diner

Hazelnoot- ricottaburger

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix

Snipper de ui, schil en rasp de wortels en stoof dit ze samen aan in olijfolie, breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen. Hak de hazelnoten grof. Neem een grote kom en doe hierin de havervlokken, hazelnoten, ricotta, eieren en de gestoofde wortel en ui. Breng op smaak met gehakte bladpeterselie, sojasaus, peper en zout. Meng goed om en plaats het mengsel een half uurtje in de diepvries. Maak burgers van het mengsel met je handen. Bak ze in een beetje olijfolie gedurende 10 minuutjes aan elke kant.

Ingrediënten


Voor 12 burgertjes
  • 180 g havermout
  • 180 g hazelnoten
  • 1 potje ricotta
  • 2 eieren
  • 2 wortels
  • 1 handvol bladpeterselie
  • 2 el sojasaus