Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Diner

Havermoutburger met koolrabislaatje

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix

Bereiding havermoutburgers: rasp de courgette, snipper de lente-uitjes fijn en hak de peterselie. Meng alle ingrediënten voor de burgers en laat het mengsel minstens een half uur rusten in de koelkast. Vorm nu 10 burgertjes van het meng- sel. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de burgers ongeveer 10 minuten aan weerszijden tot ze mooi bruin kleuren.
Bereiding koolrabislaatje: rasp de koolrabi, wortel en appel en doe dit in een kom. Voeg een scheutje citroensap en peper en zout toe, meng goed en laat minstens een halfuur staan. Maak het sausje door de mayonaise en de mosterd los te roeren, voeg een scheutje water toe tot de gewenste dikte. Serveer zo’n 3-tal burgertjes per persoon met de koolrabisalade en het sausje, bestrooi met sesamzaadjes.

Tip

Je kan de havermoutburgers ook bakken in de oven, verwarm de oven voor op 200°C. Bak de burgers 15 min of tot ze goudbruin kleuren.
Afgekoeld kan je ze ook perfect invriezen.

Ingrediënten


Voor 2 personen

Voor de havermoutburgers (10 kleine stuks):
150 g havermout

2 lente-uitjes

100 g ricotta

100 g courgette (met schil)
50 g geraspte oude kaas of Gruyère

1 el sesamzaadjes

1 ei

2-3 el sojasaus

1 handvol peterselie

2 kruidnagels fijngestampt

nootmuskaat

Voor het slaatje:
½ koolrabi

2 wortels

1 appel

sap van ½ citroen

1 el mayonaise

1 klp mosterd

scheutje water