Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Bijgerecht

Havercracker

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix

Verwarm de oven voor op 180°C.

Maal de havervlokken tot meel in een hakmolentje. Neem een kom en voeg alle ingrediënten toe, meng goed tot je een deegbal krijgt.

Leg het deeg op een siliconenmatje en leg er een vel bakpapier bovenop, rol uit met de deegrol tot ongeveer 3 mm. Verwijder het bovenste vel bakpapier.

Bak de cracker 20 minuten, draai om en bak nog 5-10.

Laat afkoelen en breek in stukken.

Bereiding met Thermomix

Verwarm de oven voor op 180°C.

Maal de havervlokken tot meel 5 sec/snelheid 10. Voeg de overige ingrediënten toe en meng 30 sec/snelheid 3 linksdraaiend. Leg het deeg op een siliconenmatje en leg er een vel bakpapier bovenop, rol uit met de deegrol tot ongeveer 3 mm. Verwijder het bovenste vel bakpapier.

Bak de cracker 20- 30 minuten, draai om en bak nog 5-10.

Laat afkoelen en breek in stukken.

Ingrediënten


Voor 8 crackers
  • 100 g havervlokken
  • 30 g olijfolie
  • 20 g chiazaadjes
  • 40 g sesamzaadjes
  • 20 g pompoenpitten
  • 20 g zonnebloempitten
  • ½ klp zout
  • 70 g water