Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Dessert
Tussendoortje

Haver- kokoskoeken

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix

Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een bakplaat met een siliconen matje of bakpapier. Doe het meel, havermout, suiker en kokosschilfers in een kom en meng met een houten spatel. Smelt de boter in een pannetje, voeg het bakpoeder en het kokend water (samen!) toe en meng. Giet dit bij het havermengsel en meng goed door elkaar tot je een samenhangend deeg bekomt. Neem een ijsschep en leg telkens een balletje deeg op de bakplaat, duw dit wat platter. Bak de koeken 15-30 minuten (160°C) of tot ze goudbruin kleuren.

Ingrediënten


Voor 12 stuks
  • 150 g boter
  • 180 g volkoren meel
  • 120 g havermout
  • 100 g rietsuiker
  • 70 g kokosschilfers
  • 1/2 klp baksoda
  • 2 el kokend water