Skip to main content

Hartige havermoutcrumble

Ingrediënten


Voor 4 personen
  • 40 g havermout
  • 1 el pompoenpitten
  • 1 el zonnebloempitten
  • 1 el amandelschilfers
  • 1 teentje look
  • 1 el olijfolie
  • 1 klp esdoornsiroop

Bereiding zonder Thermomix


Pel het teentje knoflook en snij het in flinterdunne plakjes. Doe alle ingrediënten (behalve de esdoornsiroop) in een kom en meng goed door elkaar. Breng op smaak met een snuifje peper en zout. Zet een pan op middelhoog vuur en voeg het mengsel toe. Bak onder regelmatig roeren tot de crumble begint te kleuren en geuren, 10- 15 minuutjes. Draai het vuur uit en besprenkel met de esdoornsiroop, meng alles nog eens om. Laat afkoelen en gebruik de crumble in soep of bij salades.


© Petra Vaes – Voeding in balans – Huttelaan 13, 3001 Heverlee – 016 22 85 46 – petra.vaes@voedinginbalans.be