Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Diner

Groentestoofpot met harissa

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix

Snipper de ui fijn en snij de groenten in stukjes. Stoof de ui aan in olijfolie, voeg de groenten en de look toe en laat ze even meebakken. Kruid met laurier, harissa, groentebouillon en voeg het water erbij, roer om. Laat de stoofpot een 30 minuutjes sudderen met het deksel schuin op de pot. Bak de vegetarische balletjes in een beetje olijfolie. Hak de peterselie fijn. Serveer de stoofpot met de balletjes en werk af met fijngehakte peterselie.

Bereiding met Thermomix

Snij de ui in 4 en doe deze samen met de look en een scheutje olijfolie in de beker, hak 3 sec/ snelheid 5 en fruit vervolgens 3 min/ varoma/ snelheid 1. Snij de groenten in stukjes. Voeg de laurier, harissa, groentenbouillon, groenten en het water toe en kook 25 min/ 98°C/ snelheid 1 linksdraaiend. Bak ondertussen de vegetarische balletjes. Breng de stoofpot eventueel verder op smaak met peper en zout en meng 30 sec/ linksdraaiend snelheid 2. Serveer met de balletjes en werk af met fijngehakte peterselie

Ingrediënten


Voor 4 personen
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 800 g gemengde groenten
  • 2 blaadjes laurier
  • 1- 2 el harissa
  • 200 g water
  • 2 pakjes veggie balletjes
  • 1 handvol bladpeterselie