Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Diner

Groentenlasagne

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de courgette overlangs in dunne plakken, leg ze op een ovenplaat en smeer ze in met olijfolie, kruid met peper en zout. Bak de courgetteplakken 20 minuten en zet ze daarna apart. Snipper de ui fijn, verhit een beetje olijfolie in een kookpot en fruit het uitje aan, pers het teentje look hierop uit. Voeg de gepelde tomaat, tomatenpuree, Italiaanse kruiden toe en laat ongeveer 30 minuutjes pruttelen op een zacht vuurtje. Laat ondertussen de spinazie slinken in een andere kookpot, giet af en laat goed uitlekken. Doe de spinazie terug in de kookpot, voeg de ricotta erbij en roer los, kruid met peper, zout en nootmuskaat. Neem een ingevette ovenschaal, schik een laagje courgette op de bodem en daarop het spinazie- ricottamengsel. Leg daarop weer (op maat gesneden) plakjes courgette in de andere richting en schep de tomatensaus erop. Ga zo om en om verder tot alles is opgewerkt. Bestrooi de lasagne met parmesan en pijnboompitjes en plaats hem gedurende 20 minuutjes in de oven.

Ingrediënten


Voor 2 personen
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 blik gepelde tomaat
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 klp Italiaanse kruiden
  • 2 handvol spinazie
  • 100 g ricotta
  • 50 g parmesan
  • 2 el pijnboompitten