Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Dessert
Tussendoortje

Gezonde speculaas

Bereiding


Bereiding zonder Thermomix

Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de havermout in een hakmolen en hak deze tot meel. Neem een kom en doe er het havermeel, amandelmeel, bakpoeder, de kokosbloesemsuiker, speculaaskruiden en een snuifje fijn zout in, meng om. Voeg 1 ei (het andere apart houden) en de olie toe en kneed er een deeg van. Verpak de deegbal in plastic folie en laat 30 minuten rusten in de koelkast. Rol het deeg met een deegrol uit tot een platte koek, werk de randen bij met een spatel. Splits het ei en meng de eidooier met een scheutje melk, bestrijk de speculaas hiermee en strooi er de amandelschilfers en wat grof zout over. Bak de speculaas 20 minuten op 180°C. Laat afkoelen en breek in stukken.

Ingrediënten


Voor 1 stuk
  • 150 g havermout
  • 75 g amandelmeel
  • 2 volle el speculaaskruiden
  • 75 g kokosbloesemsuiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 75 g zonnebloemolie
  • 2 el amandelschilfers
  • 2 eieren
  • scheutje melk
  • snuifje zout (fijn)
  • snuifje grof zout