Skip to main content

Gratis recepten:
jouw weg naar een gezonde levensstijl

Diner

Gevulde boekweitpannenkoekjes

Bereiding


Bereiding met Thermomix
Bereid het beslag door het meel, eieren, melk, water en een snuifje zout te mixen 20 sec/ snelheid 4, giet over in een maatbeker en zet opzij.
Doe de ui en look in de beker met een scheutje olijfolie en hak 3 sec/ snelheid 5.
Stoof vervolgens 5 à 7 min/ 120°C/ snelheid 1 linksdraaiend. Voeg de gewassen spinazie beetje bij beetje toe via de opening in het deksel.
Begin ondertussen al aan het bakken van de pannenkoekjes, roer het beslag even door en bak de pannenkoekjes met een beetje olie.
Giet het overtollig vocht van de spinazie, kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de ricotta toe en meng 10 sec/ snelheid 2 linksdraaiend, schraap naar beneden en herhaal.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vul elke pannenkoek met 1 el van het mengsel en rol op. Schik de pannenkoekjes in een ingevette ovenschaal.
Hak de gruyère 5 sec/ snelheid 10, schraap naar beneden, voeg de room toe en verwarm 5 min/ 100°C/ snelheid 1.
Verdeel dit over de pannenkoekjes en plaats ze 15 minuten in de oven of tot de bovenkant goudbruin kleurt.
Serveer de pannenkoekjes met een slaatje.

Ingrediënten


Voor 4 personen
  • 75 g boekweitmeel
  • 75 g volkoren meel
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 100 g water
  • 2 teentjes look
  • 1 ui
  • 450 g spinazie
  • 250 g ricotta
  • 60 g gruyère (blokje)
  • 130 g room