Skip to main content

Gestoomd superfood brood

Ingrediënten


Voor 1 brood
  • 250 g spelt- of tarwekorrels
  • 1250 g water
  • 6 g gedroogde gist
  • 280 g water
  • 50 g bloem
  • 4 g zout
  • 60 g pittenmix

Bereiding met Thermomix


Doe de spelt- of tarwekorrels in de beker en hak 30 sec/ snelheid 10, zet apart.
Voeg de gist en het water toe en verwarm 2 min/ 37°C/ snelheid 1.
Voeg speltmeel, bloem en zout toe en kneed 3 min zonder deksel. Voeg eventueel een klein beetje extra water toe zodat je een soepel deeg krijgt.
Vet ondertussen de bakvorm in met een beetje olie.
Voeg de pittenmix toe aan het deeg en meng 30 sec/ snelheid 3 linksdraaiend.
Doe het deeg in de bakvorm en laat dit 15 min rijzen, dek af met bakpapier.
Reinig de beker en doe het water erin. Plaats de bakvorm in de varoma en stoom het brood 50 min/ varoma/ snelheid 1.

© Petra Vaes – Voeding in balans – Huttelaan 13, 3001 Heverlee – 016 22 85 46 – petra.vaes@voedinginbalans.be